Google Street View и цената на жилищата

Добавена на: 31/10/2018

 

Кои са трите най-важни фактора при избора на жилище? Локация, локация и отново локация. Естествено цената и състоянието на имота също са от значение, но първостепенно е местоположението на бъдещия ни дом. Специалисти от областта на недвижимите имоти обаче доказват, че новите възможности, които дават високите технологии, също са от значение при образуването цената на имота. Учени от Харвард са проучили пазара на недвижимости в Бостън и кои фактори влияят при образуването на цената им.

В периода 2006-2015 гг. основно са ползвани снимки от Gооglе Ѕtrееt Vіеw. Специалистите уточняват, че не е изненада фактът, че продавачите ползват снимки от въпросната платформа, но са установили, че визията на фасадата на сградата, в която се намира жилището влияние върху образуването на цената му. Клиентите, от своя страна, разчитат да видят фасадата на сградата в Gооglе Ѕtrееt Vіеw, в която са харесали жилище и чак тогава да решат дали да го посетят за оглед или не. Също така потенциалните купувачи могат да видят и какви сгради има наоколо, както и да изчислят на какво разстояние се намират детската градина, училището, поликлиниката или спирката на градския транспорт.

Визията на съседните сгради също оказва влияние върху решението на клиентите. Според проучването, в зависимост от това дали изглеждат добре или зле, съответно и цената на жилището, което са харесали е по-висока или по-ниска.

Относно конкретно разглеждания град – Бостън, то няма значение при определяне на цената дали имотът преди това е сменял често наемателите си, дали е препродаван или дълго време е на пазара и не успява да намери купувачи.

източник: Факти.бг

Call Us!

За консултации и запитвания:

+359 52 58 90 58

+359 890 58 90 58

X

Харесайте страницата ни във Facebook