Как да печелите бързо и редовно от имота си

Добавена на: 03/08/2017

 

Навлизането на втори нискотарифен авиационен оператор на българския пазар рефлектира и върху пазара на недвижими имоти. Краткосрочните наеми, които набраха скорост преди години в Европа, вече се актуални и на българския пазар.

 

Първият и основен въпрос е кой апартамент е удачно да се отдава под наем краткосрочно. Особеното е, че тук (за разлика от дългосрочното отдаване) не се гледа големината на имота, а броят стаи. Най-важното обаче е местоположението. Колкото на по-централно място се намира апартамента, толкова на по-висока цена може да се отдаде и по-безпроблемно ще е намирането на клиенти. Следват съседните на центъра квартали, където нощувката е с около 20% по-ниска от тази в централната част. Ако разполагате с имот в по-отдалечена част на практика трудно бихте могли да го отдаде под наем. Причината е, че повечето ползватели на тази услуга са чужденци, а те не биха си губили времето в път. 

 

Собствениците на апартаменти, които са решили да печелят от подобен бизнес обаче трябва да знаят, че ангажиментът към краткосрочните наематели е по-голям. Така например, след всеки гост жилището трябва да се почисти – да се сменят кърпите, чаршафите, да се измие тоалетната и кухнята.

 

Наемодателят има ангажимент към наемателя и по време на неговия престои. Ако спре тока, интернета или кабелната телевизия, развали се нещо в тоалетната или кухнята, то наемателят трябва да се обади на собственика, а не както е при дългосрочното отдаване на кабелния оператор, например.

Източник: Факти.бг

Call Us!

За консултации и запитвания:

+359 52 58 90 58

+359 890 58 90 58

X

Харесайте страницата ни във Facebook